Barion Pixel
Az alkotásokat Magyarország területén díjmentesen kiszállítjuk!

Külön-vélemény. 80x60 cm, olajfestmény feszített vásznon

350 000 Ft
Raktáron

A gyöngyösi Sástó a témája ennek az alkotásnak. A lemenő nap sugarai két külön világra osztják a látványt, innen kapta címét: Külön-vélemény.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Mátrafüred és Mátraháza közt található a Gyöngyösi Sástó, amely közkedvelt kirándulóhely és hazánk legmagasabban fekvő mesterséges tava.

Az alkotás egy lélegzetmegállító naplemente pillanatot örökít meg a Sástó körül, amikor is az ábrázolt kis híd szinte kétfelé osztja a tótükörben, türkiz és aranysárga világra a naplemente visszacsillanását, a havas tájat így hideg és meleg területté megosztva. Ez a kompozíció élénk, ugyanakkor finom, nyugalmat árasztó ecsetkezelésével, színeivel megérinti a lelket.

Az alkotó a fény és a látvány tökéletes összhangját rögzíti, hogy a néző számára is megélhetővé tegye azt a pillanatot.

Az "Külön-vélemény" iskolapélda arra, hogy a fények és árnyékok milyen hatással lehetnek a látványra. A lemenő nap sugarai két külön világot teremtenek: az egyik oldalon a tó és a sziget lenyűgöző türkiz és aranysárga tónusaival, a másik oldalon pedig a híd és a környezet sziluettjei. Az alkotás ezen kettőssége szimbolizálja a különböző szemszögeket és véleményeket.

Az alkotás hűen tükrözi azt a szépséget és csendet, amit a természet és a napfény együtt hoz létre.

A kép művészi üzenetet hordoz arról, hogy a természet sokszínűsége és a fények varázslata mindig új nézőpontokat és érzelmeket hozhat elő belőlünk. Ez az alkotás emlékeztet minket arra, hogy a természetben mindig van valami új felfedeznivaló.