Barion Pixel
Az alkotásokat Magyarország területén díjmentesen kiszállítjuk!

Szabad-kikötő. 70x50 cm, olajfestmény feszített vásznon

225 000 Ft
Raktáron

Szabad-kikötő című festményem a Balatonföldvári kikötő nyári hangulatát örökíti meg. A napsütés, a meleg idő, a jókedv és a vitorlázás varázsát hozza el a helyiségbe.

 

Részletes információ

Termék részletes leírása

Ez az alkotás egy olyan pillanatot örökít meg, amikor a természet és az ember alkotta építmények harmóniája összeolvad a Balaton partján.

A festmény középpontjában a Balatonföldvári Kikötő áll, amelyben a vitorlások csendesen ringatóznak. A mólót, a hátteret és a vitorlásokat élethűen ábrázoló festékfoltok úgy varázsolják elénk a helyszínt, mintha ott lennénk a parton, nézve a vitorlázókat a türkizkék vízen.

A napfény lágyan simogatja a vizet, és a festmény egészét átjárja a meleg ragyogás. A víz tükrében megcsillanó fények és árnyak játéka a vitorlásokra és a vízfelületre is különleges dinamikát kölcsönöz.

Az alkotás nem csupán a kikötő és a vitorlások élettel teli látványát mutatja be, hanem a Balaton nyugalmas hangulatát is megidézi. A horizonton a domborzat és az ég összemosódik, amely még jobban előtérbe helyezi a víz és a vitorlák harmóniáját.

Az élénk színek - a türkizkék víz és az ég, a vitorlák fehérsége a festményt vibrálóvá, élettelivé teszik. A színek segítségével a művész a kikötő hangulatát és a Balaton adta élményeket közvetíti felénk.