Barion Pixel
Az alkotásokat Magyarország területén díjmentesen kiszállítjuk!

Újdonságok

Egy ajándék, amely sosem fogy el

Közeledik a Karácsony és visszatérő probléma az ajándék kérdése: mit is adjunk szeretteinknek, amely hasznos, értékes, szép, és jó érzésekkel fog ránk gondolni, amikor “fogyasztja”?

Nos, nem titok, hogy festményre gondoltam…

Egy, a megajándékozott kedvenc helyszínét, témáját, színvilágát, stílusát bemutató eredeti olajfestmény nem csak szép, értékes, (sőt értékét növelő), hanem garantáltan maradandó élményt fog nyújtani, hiszen egy festmény sosem “fogy el” (mint egy jó csokoládé) és sosem romlik el (mint egy különleges okostelefon), bár hányszor rátekintenek.

Karácsonyi ajánlataimból szemezgettem.

 Őszi-kék 70x70 cm_k

Erzsébet liget 60x80 cm_k

Fehér pillangók 50x130 cm_k

Alak-zat 60x80 cm_k

Ethereal II. 50x100 cm_k

Rubin és smaragd 40x60 cm_k

Médiamegjelenéseim

Az elmúlt hónap rendkívül izgalmasan telt nálam. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ebben az időszakban több média csatornán is találkozhattál velem.

Csupán néhányat megemlítve az ELLE, a SzeretünkUtazni.hu, és a Hirado.hu oldalán is megjelentem.

Külön öröm számomra, hogy a Szilas TV és az Érd Fm is felkeresett egy interjúra.

fb ad_logok (3)

Festményen elevenednek meg az utazási emlékek

Amit fotó nem képes visszaadni, azt életre kelti a festő a vásznon

Szeptember 27-e a turizmus világnapja, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a turizmus társadalmi, kulturális és gazdasági értékeire. Ez a nap kicsit emlékeztet bennünket is arra, milyen szép tájakat barangoltunk be az év eddig eltelt időszakában vagy akár az életünk során. Igaz a mondás, hogy az emlékeinket senki nem veheti el tőlünk, azokból táplálkozhatunk sötétebb napokon, nehezebb periódusokban is. Az emlékezésben segítségünkre vannak a fényképeink, de akár festmény formájában is csodálhatjuk saját, megélt élményeinket.

Egy otthon kialakításakor, egy friss építkezés vagy felújítás során általában utolsó mozzanatként szerezzük be azokat a kisebb-nagyobb berendezési tárgyakat, amelyek aztán majd hosszú évekig biztosítják számunkra azt az atmoszférát, amiben kellemesen, komfortosan érezzük magunkat.

„Inkább visszatérő, sem mint új trendként említeném, hogy újra megnőtt a festmények iránti igény a lakberendezés terén. Az emberek szeretik a falaikat készen megvásárolható vagy egyedi, saját igényeik és elképzeléseik szerint megalkotott festményekkel díszíteni. Ugyanis egy-egy, az otthon színeihez, stílusához, hangulatához illő alkotás elképesztő mértékben képes élettel, lélekkel megtölteni a teret. Nemcsak berendezési tárgy, annál sokkal több”, avat be Gerendás Paula festőművész, aki maga is sokszor hódol utazási szenvedélyének.

Képek, amelyekben lüktet az élet

Sokak számára ismerős lehet az érzés, amikor egy csodálatos helyen járva fényképezőgépet, legtöbb esetben mobiltelefont ragadnak, hogy megörökítsék azt a páratlan látványt, ami a szemük elé tárul. Majd az elkészült fotón csalódottan tapasztalják, hogy a fotó nem képes visszaadni azt az élményt, amely őket megragadta. Erre legfeljebb egy profi kamera lehetne képes, amelyet szakavatott kezek irányítanak.

„A művész képes beletenni az alkotásba valami olyan pluszt, ami nemcsak az emléket vagy a helyszínt mutatja be, hanem olyan rezgéseket, kisugárzást varázsol a műbe, amely annyira eleven, hogy a szemlélő ott érzi magát a képben”, mesélte Gerendás Paula. 

A festőművész azt is elárulta, hogy saját utazásait követően mindig megfesti azokat a helyszíneket, jelenségeket, amelyek megérintették a szívét, és ezek a festmények olyan népszerűek, hogy meghirdetésüket követően előfordul, hogy perceken, órákon belül gazdára találnak. 

Az álmokat igenis valóra lehet váltani!

Paula gyermekkori álmát valósította meg, amikor az alkotást választotta. Élete művészeti tanulmányai után hosszabb kitérővel kanyarodott vissza újra a művészethez, közben megtapasztalta, milyen marketing- vagy éppen értékesítési vezetőként funkcionálni, de egyik területen sem élte meg a kiteljesedést. Hiányérzete mindaddig kitartott, amíg egy óriási elhatározással le nem tette voksát a festés mellett, ami a háttérben mindig is az élete legnagyobb vágya, eredendő hivatása volt. Ő a példa arra, hogy az álmok igenis valóra válhatnak! Csak merni kell bátornak lenni, változtatni, váltani és menni arra, amerre a szívünk húz. Az élet azóta őt igazolta, mezőket, réteket, virágokat ábrázoló alkotásai, tájképei, absztrakt festményei, portréi megtalálták az utat az emberek szívéhez, és immár több száz falon ragyognak. Egyedi stílusát, színhasználatát és látásmódját egyre többen ismerik el és csodálják.

„Nagyon szerencsésnek érzem magam, amiért azt csinálhatom, amit igazán szeretek. Sajnos ezt manapság nagyon kevés művész mondhatja el magáról, nem csak a festészet, de számos más területen is megalkuvásra, kényszerpályára tereli az élet a művészeket. Elmondhatatlanul jó érzés megtapasztalni, mennyire örülnek az emberek, amikor meglátják egy-egy emléküket festmény formájában, vagy amikor külföldre sodródott magyarok lelkesen viszik magukkal a budapesti városképeket, a hazai erdők, mezők látványát, hogy azzal csillapítsák valamelyest a honvágyukat távol a hazájuktól. Ilyenkor telik meg értelemmel mindaz, amit szívvel-lélekkel csinálok”, zárta gondolatait Gerendás Paula.

Hogyan tegyünk egy élményt felejthetetlenné?

A nyári nyaralás az év egyik fénypontja, amikor feltöltjük a belső akkumulátorainkat és olyan lélek melengető élményeket szívunk magunkba, amelyekből utána egész évben táplálkozunk. Nagy szükség van ezekre, mert ehhez tudunk "nyúlni", amikor szükségünk van egy kis pozitív gondolkodásra.

Ezek az élmények azonban az évek folyamán kifakulnak és ha nem frissítjük fel a látványt, már csak egy érzés marad meg bennünk, hogy jó volt, és a vágyakozás, hogy megint jó lenne átélni ezeket a pillanatokat, a kikapcsolódás, öröm időszakát.

Mit lehet tenni, hogy ne fakuljanak ki ezek az emlékképek?

Egy, a nyaralás legszebb pillanatait megörökítő alkotás azonban örökké frissen tarthatja az elménkben lévő képeket, és az érzést is sokkal élénkebben őrizzük meg a szívünkben, mert bármikor, amikor ránézünk egy ilyen alkotásra, ott érezzük magunkat ismét azon a bizonyos helyszínen. Újra rápillantva az emlékképek összekapcsolódnak az érzelmeinkkel, és felerősítik egymást.

A legkedvesebb pillanatokból egy ilyen “képgyűjtemény” pedig kifejezetten jó hangulatot képes teremteni körülöttünk, és a családi legendáriumba is bekerülnek ezek az alkotások.

Válogatásom ilyen felejthetetlen pillanatokat örökít meg.

Írjon nekem, ha Ön is szeretné megörökíttetni kedvenc helyszíneit, nyaralásait, családi pillanatait!

info@gerendasgaleria.com

 

Balatoni vlágos 30x60 cm_k

 

 Egy este Velencében III. 40x60 cm_k

 

Balos beach II. 40x50 cm_k

Lopott percek

A minap egy nagyon kedves visszajelzést kaptam valakitől a munkásságomra, és arról írt nekem az illető, hogy sok időt tölt munkájából kifolyólag azon a bizonyos Social Media felületen, ahol követ engem és mennyire jó, amikor a hírfolyamában meglátja a posztjaimat és 1 percre ki tud szakadni a mókuskerékből.

Arra a bizonyos aranykalickára gondoltam rögtön, amiből én már kiszakadtam, de mélyen bennem él a munkaidőből "lopott percek" emléke.

Mennyire igazságtalan dolog, hogy a XXI. században a nap legértékesebb, nagy részét elfoglaló munkaidőben, amikor a legkreatívabbak, legtermékenyebbek vagyunk, lelkiismeret furdalás közepette lehet megállni a computer bűvölése közben és hódolni kicsit a valójában az egész világot megteremtő esztétikának, amely inspirációt adna a hatékonyabb, eredményesebb termeléshez.

Mennyire nem jól van ez így kitalálva, hogy be vagyunk idomítva arra, hogy nekünk ezt nem szabad, hogy a napnak ebben a részében tilos álmodozni, élvezni a szépet és a létet, mert dolgozni KELL, hogy éljünk...  Arra ott van az este, amikor már fáradtak vagyunk és már csak bezuhanunk az ágyba a napi robot után, amelyet az esztétika hiánya miatt örömtelenül, mechanikusan végeztünk el.

Gondolat-ébresztőnek szántam ezt a cikket, törekedjünk arra, hogy a munka amit végzünk, táplálja valahogyan a "lelkünket", simogasson, örömet adjon és felemeljen!

 

Rubin és smaragd 40x60 cm_k